Иво Паргов: Новините за феновете на Марек са оптимистични  Новините за феновете на Марек са оптимистични, сподели пред zadupnitsa.com изпълнителният директор на клуба Иво Паргов.
ЦИК остави без решение казусът „Бобов дол“, отказа да обяви коя е партията, за която се агитира След петчасови спорове по репортажа на "Нова телевизия", който показа уреждане на корпоративен вот в мините "Бобов дол" дни преди евроизборите, Централната избирателна комисия (ЦИК) остави казуса без решение. В три гласувания различни членове на комисията отхвърлиха предложенията да установят предизборна агитация в държавно предприятие, да поискат информация кои са хората, които уговарят работници в мините да гласуват с определен номер, и дори да изпратят сигнала до прокуратурата, тъй като тя вече се била самосезирала.
В разгара на дискусиите Ивайло Ивков (Реформаторски блок) обяви, че всичко е ясно – началниците в мината искат работниците да гласуват с номер 25. В бюлетината той съответства на БКП. Веднага след това Ивков се поправи, като каза "15" и уточни, че става дума за "Коалиция за България", която е с номер 15. Росица Матева (БСП) подвикна, че номерът бил 10 (номерът на Реформаторския блок), а колегата й Румяна Сидерова (БСП) обвини Ивков, че не постъпва колегиално и че членовете на комисията не спазват решението да не се обявяват номера. "Такива са фактите, видяхме го", отговори Ивков.
В репортажа, излъчен на 20 и 21 май, се показва как всеки ден вместо инструктаж за работата миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Четирима началници обясняват на работниците, че след вота на 25 май "всеки месец ще се получават парите редовно". Щели да получат и аванс. Медията скрива със звуков сигнал споменаването на номера на формацията, за която се урежда вотът, както и името й.
Днес членовете на ЦИК не се разбраха дали уреждането на гласове е в държавно предприятие, или в частно, началниците в репортажа началници ли са, или не, и дали има данни за престъпление, за което трябва да бъде уведомена прокуратурата. А Румяна Сидерова обяви, че записът е манипулиран, сглобен от поне две части, едната от които се отнася към предишни избори, а медията е заблудила зрителите, като е съобщила, че работниците получават подобен аванс за първи път.
Зам.-председателят на ЦИК Маргарита Златарева (ГЕРБ) пък обвини колегите си, че се опитват да забавят решаването на казуса за след изборите, за да може хората в мините да гласуват, както им е указано. С този аргумент тя гласува против идеята да се назначи проверка, с която да се уточнят имената на началниците.
Златарева предложи комисията да излезе с решение, че в репортажа се нарушават две забрани – за агитация в държавно предприятие и за агитация от член на работодателска организация на избираема длъжност на работното му място. Според Златарева такъв е началникът на рудника, заснет със скритата камера. Тя предложи в решението да се запише и коя е партията, за която агитира началникът.
Росица Матева възрази, че не е ясно кой ще понесе отговорността за нарушенията, след като мините са в несъстоятелност и нямат търговска дейност. Тя се позова на Кодекса на труда, според който служителите можели да са служители само ако имат трудови договори и това трябвало да се установи, преди да се говори за държавно предприятие.
Подкрепи я Румяна Сидерова (БСП) която се позова на официалния сайт на община Бобов дол. Там пишело, че мините били дадени под наем на частна фирма, а забрана за агитация в частни фирми в Изборния кодекс няма. "Не става дума за "Мини Бобов дол", а за частно предприятие", подчерта Сидерова. По-късно уточни, че не гледала интернет страницата на общината, а "Уикипедмедия".
Това, че някой под наем осъществява дейност в това предприятие, не го прави частно, отговори Златарева и настоя ЦИК да накаже синдика на дружеството. Мария Бойкинова (ГЕРБ) допълни, че репортажът съдържа данни не просто за агитация, а за търговия с гласове, което е престъпление.
Според Ерхан Чаушев (ДПС) запис със скрита камера не можел да бъде доказателство, а "някой си на изборна длъжност" било твърде обща формулировка. "Защо партията да е виновна? Защо да споменаваме името на партията? За да я стигматизираме ли", попита Чаушев и добави: "Стигмати ли ще слагаме ние тук в момента при определен тип деяние на конкретно лице?"
По думите му не било ясно и дали "началникът" в репортажа бил началник на рудника, или просто началник смяна. Във втория случай не можело да се говори за изборна длъжност в работодателска организация. Не му знаели и името, защото от записа то не ставало ясно.
Чаушев допълни и че ЦИК не може да накаже партията, за която се агитира, защото няма доказателства, че тя е организирала агитацията. Отговорността не можело да носи и фирмата – единствено началникът, за който не е ясно какъв е.
В репортажа на "Нова телевизия" не се споменават името на партията, както и номерът на бюлетината, който работниците трябва да отбележат. ЦИК обаче разполагаше със запис на репортажа без допълнителния звуков сигнал.
Цветозар Томов (ГЕРБ) предложи членовете на комисията да изгледат пълния запис, но след като формулират проект на решение, за да не се повлияят от информацията за партията. Според Иво Ивков от Реформаторския блок пък те трябвало да се запознаят с репортажа, преди да го обсъждат.
Идеята предизвика бурни спорове и на няколко пъти членове на ЦИК заплашваха да напуснат заседанието. Ивилина Алексиева (БСП), Александър Андреев (ГЕРБ) и Ерхан Чаушев (ДПС) настояваха, че въпросът е принципен и няма значение коя е партията. В крайна сметка записът беше излъчен, но камерите, които излъчват пряко заседанията на ЦИК, бяха изключени.
Според Изборния кодекс и правилника на ЦИК заседанията се излъчват пряко онлайн, с изключение на случаите, в които може да се наруши Законът за защита на личните данни.
След излъчването Ивков обяви номерата 25 и 15, а Росица Матева – 10. Томов, който е говорител на ЦИК, настоя комисията да излезе с решение, в което да му разреши да обяви номера, защото ще трябва да отговаря на журналистически въпроси. Мотивът му беше, че дни преди изборите ще започнат спекулации с трите споменати номера. Предложението му обаче беше отхвърлено.
Темза излезе от коритото си и заля къщи в Западен Лондон Пострадали са къщи в Западен Лондон, графство Оксфорд и Беркшир по долината на Темза. Въпреки мерките които предприеха властите и спускането на предпазни шлюзове, обилните дъждове и морските бури доведоха до покачване на нивото на Темза. Световните агенции не съобщават за пострадали хора. Всички които живеят в близост до реката и до потенциално опасни от разлив места са били предупредени и са в готовност за бърза евакуация. В близките дни не се очакват валежи и ситуацията ще се нормализира
Ало-измамниците се развихриха в Дупница, прибраха пари и злато от 73-годишна Ало-измамниците не спират да търсят жертви и уловиха поредната наивна в Дупница. 73-годишна жена е станала жертва на телефонна измама. Предала на непознат мъж 400 лв. и около 50 грама златни накити. Преди това й съобщил по телефона мъж, представил се за доктор, че за спешна операция на дъщеря й са нужни 10 000 лв. Възрастната жена след като предала ценностите и всичките си пари, разбрала, че е измамена и сигнализирала полицията. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.
От Марек избраха къде ще играят в А-група, ако ремонта на стадион Бончук не завърши навреме Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов заяви, че утре ще бъде подписан договор за ползването на стадион в А група, ако ремонта на стадион Бончук не завърши в срок до началото на първенството, което започва на 19 юли. “Имахме няколко варианта, но последно се спряхме на стадиона в Перник“, заяви Паргов. Припомняме, че Миньор игра в Дупница, когато бе наказан във В група. Двата клуба имат отлични взаимоотношения и избора не е изненада. Другите варианти бяха Блaгоевград и Кюстендил.
22 медала за Дупница от 14-ия коледен традиционен турнир по борба!  Дупнишките борци спечелиха цели 22 медала от 14-ия коледен традицонен турнир по борба!
ГАВРА! Рефер се подигра с децата на „Марек“ след неотсъдена дузпа и гол от…две засади (ВИЖТЕ В СНИМКИ СЪЛЗИТЕ) Ако в мъжкия футбол сме свикнали да ставаме свидетели на съдийски безумия и грешки умишлени или не, то днес на един от централните терени в Гьотеборг, децата на "Марек" разбраха какво е да те "заколи съдия". В третата среща от 49-а група на "Готия къп", което е реално световно клубно първенство за деца, местен рефер удари ужасна тесла на дупничани за сметка на шведския "Нортсвилс", с което буквално разплака играчите след последния съдийски сигнал. Двубоят бе много важен и за двата тима, защото победителят продължаваше на 1/32-финал, тъй като имаха по равен брой точки – 3. Нашите отстъпиха 0:1 и с това заеха 3-ото място в групата след една победа и две загуби.
Откраднаха БМВ в Дупница Вчера в РПУ-Дупница е заявено противозаконно отнемане на лек автомобил БМВ. Автомобилът е бил паркиран пред дома на собственичката в града. По случая е започнато досъдебно производство. Последната кражба на автомобил в Дупница бе на 9-ти миналия месец, когато “БМВ 330″ бе задигнато отново пред дома на собственика. На 18-ти юни опитни крадци отмъкнаха от дупничанин скъп джип Audi Q7, като автомобилът е бил паркиран пред блок в най-големия жилищен комплекс в Дупница, жк. Бистрица. През април друг дупничанин се раздели с “Фиат Браво”, като колата е била паркирана на улица “Отец Паисий” в града.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Кланът Кличко – наказателни акции и показване на мускули. Защо той не дава допинг контрол? Немският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung нападна Владимир Кличко и компанията му. Причината – от екипа на шампиона бързо намериха начин да си отмъстят на изданието за публикацията от събота, в която бе написано, че Владимир е един от малкото топ спортисти, които не подлежат на допинг контрол и дават проби само след мача. „Поискахме отговор от Кличко, но неговият пресаташе Лоренц Айхорн отказа сърдито. Такава голяма обида няма как да мине безнаказано при клана Кличко. Демонстрация на сила, наказателни акции, показване на мускули – всичко това е специалитет на заведението. Реакцията на хората на Кличко заради публикацията ни беше бърза. И вместо до ринга ние бяхме пратени на сгъваем стол на 4-ия рунд от горе надолу в залата, в средата на българската агитка. Трима украински репортери също бяха там, но заради различните езици не можахме да разберем с какво са заслужили тази съдба. Но поне опознахме сърцатите български фенове, които не спираха да викат”, пише Михаел Едер Той отбелязва, че Кличко е доминирал на ринга и че е можел да приключи мача още в първия рунд, но не го е направил, за да може по RTL да дадат още реклами между рундовете. Едер отбеляза и как на пресконференцията от екипа на Кличко и мениджъра Бернд Бьонте са казали, че липсата на хора от „Зауерланд” е скандална. „Пресаташето на „Зауерланд” чу тези думи в дома си, но за съжаление той нямаше акредитация за събитието. Иначе Кличко каза, че „никога не е виждал такова държание и арогантност от съперник”. Яростта му е голяма. За опонент, който си позволи да не се държи сервилно, да засегне темата антидопинг и да надраска имиджа му”, добавя още Едер. Източник sportal.bg
85 – първокласници прекрачиха прага на ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница СНИМКИ Във второто по големина училище в Дупница празнично бе открита новата 2014/2015 учебна година. 85 първокласници прекрачиха прага на училището, приветствани от десетки родители и близки. Церемонията по откриването на учебната година започна с посрещане на знамето на училището и химна на България. Приветствие към учениците отправи директора на учебното заведение г-жа Бистра Стойкова. Прочетен бе и поздравителен адрес от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев. Вокална група поздрави първолаците, а рецитал бе поднесен от възпитаниците на поетесата Мариана Александрова. Момчетата и момичетата от  фолклорния ансамбъл към училището с ръководител Войн Войнов също зрадваха с изпълнението си деца и родители. 85-те първокласници са разделени в четири паралелки. „ Запазваме бройката на първолаци от миналата година“ заяви директора Бистра Стойкова.
Отново отложиха 17-ия кръг на В-Югозападна група Зоналният съвет на БФС отново взе решение за отлагане на срещите от 17-ят кръг на В-Югозападна футболна група. По програма този кръг трябваше да се проведе в неделя 8-ми март, но поради лошото време и заснежените терени бе отложен за сряда 11-ти март. Сега от БФС прецениха, че и утре няма добри условия за футболни мачове и отложиха кръга за 18-ти март. Вчера в Сапарева баня започнаха почистване на терена, но след решението на футболната централа прекратиха работата.
34-годишен мъж от с. Крайници счупил с брадва стъклата на Голф на свой съселянин 34-годишен мъж от дупнишкото село Крайници е счупил с брадва стъклата на лек автомобил Фолксваген Голф на свой съселянин вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Пламен Константинов е новият селекционер на България! Владо Николов остава на поста си мениджър Пламен Константинов е новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже. Решението бе взето единодушно на заседание на Управителния съвет на БФ Волейбол, което се проведе в столичния хотел "Витоша". Константинов ще замени на поста Камило Плачи, който подаде оставка в началото на седмицата. Членовете на Управителния съвет официално приеха оставката на досегашния старши треньор Камило Плачи и избраха за негов наследник бившия капитан на България и сега треньор на Губерния Нижний Новгород. Останалите кандидати за старши-треньор на националите бяха Мартин Стоев и досегашния помощник Найден Найденов. Константинов ще поеме отбора след слабото представяне в Световната лига. Той ще трябва подготви тима за най-важното състезание през годината – световното първенство в Полша. Пламен Константинов сподели, че целта пред него сега е световното първенство в Полша, което стартира в началото на септември, а в по-дългосрочен план ще се мисли по-късно. Константинов е получил разрешение от ръководството на клубния си тим да преговаря за договор само до световното първенство, а за удължаване ще се мисли на следващ етап. Бившият посрещач няма да прави драстични промени в тима, а само да добави качество в щаба. Помощник на Пламен Константинов е и в националния отбор на България ще бъде неговият асистент в Губерния – италианецът Алесандро Пироли. Останалите италиански специалисти в щаба на Камило Плачи, както и статистикът ще останат на постовете си до Мондиал 2014. Мениджър на тима ни остава Владимир Николов.
Времето за днес, 4-и декември Днес, 4 декември ще бъде предимно слънчево, без вятър и без никакви валежи. Минималните температури в сутрешните часове до минус 4, а максималните в следобедните до плюс 6. Вятърът ще бъде тих, но ще създава усещане за по-ниски температури. В късните часове на деня, температурите ще спаднат отново до 0.
Кубрат Пулев във Фейсбук: Благодаря на всички българи, които ме подкрепяха Кубрат Пулев благодари на феновете си за подкрепата, която му оказаха преди, по време и след мача с Владимир Кличко. Кобрата направи изявление пред почитателите си на официалната му страница във "Фейсбук". В него българинът отново казва, че не изпитва уважение към Кличко и заявява, че се надява да получи шанс за реванш.
Поставят ПВЦ-дограма на детската градина в „Таушаница“, газифицират общинската болница в Дупница Поради огромния интерес към заложените разходвания на средства от евентуалното поемане на облигационен заем в размер на 3 млн. евро от Община Дупница от пресцентъра на кметството дадоха информация за обектите и предвидените дейности.
Властите в САЩ завършват разследването за катастрофата при която загина Емил Гълъбов/ВИДЕО Властите в Линкълн,Небраска завършват разследването на катастрофата на магистралата I-80 при която на 1 февруари загина Емил Гълъбов от дупнишкото село Яхиново. На този етап обаче заключенията не са категорични. Според властите в САЩ зимната обстановка и условията на магистралата са довели до тежкия инцидент, съобщава bitelevision. Тялото на Емил Гълъбов се намира в погребален дом и ще бъде транспортирано в България. Близките му обаче заявиха, че разчитат на негови приятели в Чикаго да помогнат за това.
Цветан Соколов отново блестящ Тренто печели като гост на Латина Българският сблъсък в италианския волейбол между Цецо Соколов и Тодор Скримов завърши с победа на дупничанина Соколов над перничанина Скримов. Тренто победи като гост с 3:1 – 25:21, 23:25, 25:22, 25:23 гейма Латина и излезе поне за часове на второ място в италианската Серия А1. Днес е двубоя между Пиаченца и Ди Кастело и ако отбора на друг българин Христо Златанов Копра Елиор Пиаченца спечели ще бъде отново втори. Иначе двубоя между Диатек Трентино и Андреоли Латина бе изключително оспорван въпреки,че домакините са последни. Зрителите в зала "Палабианчини" изпитаха доста емоции, но в крайна сметка шампионите от Тренто взеха своето след отлична игра на Соколов. В състава на Тренто имаше редица тактически промени и това даде резултат. Един от най-добрите за Латина бе национала Скримов. Следващият мач на Тренто е срещу Нолико в Шампионска Лига, а в Италия на 19 януари приема Равена.
ВТОРИ ОПИТ! Съветниците от ГЕРБ пак искат главата на Владимиров Общинските съветници от ГЕРБ ще направят повторен опит да вземат главата на ОбС-председателят Владимир Владимиров. Те внесоха докладна за искане на предсрочно прекратяване на правомощията му. Веднъж, опитът на ГЕРБ да бутнат от власт Владимиров не успя, след като искането им бе отхвърлено да се разглежда на миналата сесия, но отново ще се опитат да провокират дебат. Мотивите, посочени в докладната са, че “системно не изпълнява задълженията си като това продължава повече 3 месеца” и че още на първото заседание след избора му на Председател “същият с действията си стана причина за приемане на небалансиран бюджет” и впоследствие решението бе провалено. Вторият пример, с който се атакува Владимиров е изборът на негов заместник. Припомняме, че Силвия Овчарченска бе избрана законно, но Владимиров тогава обяви, че тя не е избрана, въпреки че бе събрала необходимия брой гласове. Съветниците от ГЕРБ атакуват и работното време на ОбС-председателят, като посочват че то е било съобразено изцяло с възможностите и желанията на Владимиров, но и “при това работно време същият нееднократно не го спазва”. Последният мотив е скандалният репорртаж на Нова телевизия, в който се показа как “ръководители на Мини “Бобов дол” принуждават своите работници да гласуват с бюлетина 15 за “Коалиция за България” на европейските избори. В докладната си, ГЕРБ посочват, че това дружество и ТЕЦ “Бобов дол”, чийто зам.изпълнителен директор е Владимиров имат общ собственик, “който е установил тази практика във всички свои предприятия”.
Четири патрулки в област Кюстендил ще бъдат с камери и микрофони за записване на проверките на пътя Четири полицейски автомобила, с монтирани в тях камери и микрофони за видео и аудио запис на извършваните проверки на пътя, ще бъдат разпределени на районните управления на МВР в Кюстендилска област. Влизането им в действие се очаква до един- два месеца. Общо 120 автопатрули в страната ще бъдат снабдени с записваща техника. "По заповед на министърът на вътрешните работи, от средата на януари може да ползваме мобилните камери за установяване нарушение за скорост, като водачите се спират на място, ако по някакво друга причина не е възможно да бъде спрян се призовава в последствие", коментира, в отговор на въпрос на Дарик началникът на сектор "Пътна полиция" Румен Точев. Той анонсира, че са подготвени законодателни промени на Закона за движение по пътищата, които да върнат издаването на електронни фишове при заснемането на нарушение с мобилни камери, поставени в автопатрулите./DarikNews.bg
ГЕРБ би БСП в Дупница с 367 гласа, следват ги България без цензура и ДПС ГЕРБ бие на територията на Община Дупница своят пряк опонент “Коалиция за България” с 367 гласа. Това показва паралелното броене на щабовете на партиите от всички секции, като окончателните резултати и точните цифри се очаква да бъдат обявени до края на работния ден от РИК. Разликата обаче ще бъде незначителна.
Тони Велков: Няма нищо общо от това как играем в Дупница и навън Старши треньорът на Марек Тони Велков бе изключително разочарован от представянето на отбора срещу Ботев Гълъбово в 1/16 мач от турнира за Купата на България.  Дупничани загубиха с 0:1 при гостуването си в Гълъбово и отпаднаха от надпреварата. Единственото попадение реализира Иван Винков в 43-та минута. „ Правим така някои да трупа престиж на наш гръб. Няма нищо общо с това как играем в Дупница и навън. И преди съм казвал, че това е голям проблем за нас и срещу Ботев Гълъбово за пореден път  го доказахме. Дадох почивка на някои играчи, защото сме в един наш цикъл на подготовка, но явно за някои от играчите Купата не е стимул. Концентрираме се върху първенството.“, заяви Тони Велков минути след края на мача в Гълъбово.
Министерски съвет отряза Дупница за 4 села и крепостта „Кулата“ Два проекта на Община Дупница за финансиране не са одобрени от Министерски съвет се разбра вчера. Това стана ясно, след като от Министерски съвет обявиха кои ще бъдат финансирани тази година и сред тях не бяха обявени другите две намерения.
Скандал : Искат оставката на Патриарха бил зависим Пореден скандал е на път да избухне в Българската Православна Църква. В предаването на bTV Тази неделя епископ Игнатий, който нашумя около избора на варненски митрополит обяви, че утре ще пойска оставката на Патриарх Неофит. Епископ Игнатий допълни, че Неофит е в зависимост от пловдивския митрополит Николай, който е давал пари при патриаршеския избор. Игнатий заяви, че в историята има случаи при които е искано отстраняването на даден Патриарх.
18:30 Волейбол Италия Финален супер сблъсък Перуджа – Мачерата Директно ТУК Перуджа приема Мачерата във втори мач от финалният сблъсък между двата тима. В четвъртък Мачерата измъкна трудно успеха с 3:2 гейма и днес определено ще има проблеми при гостуването си в Перуджа. Домакините имат в състава си Александър Атанасийевич и сърбина ще даде всичко от себе си за да постигне успех срещу Иван Зайцев и компания.
Утре, част от Дупница остава без вода “Водоснабдяване и канализация – Дупница” ЕООД уведомява своите потребители, че на 22.06.2015 г.от 08.00 ч. до 12.00 ч. поради почистване и измиване на резервоари и профилактика на селищната водопроводна мрежа в гр. Дупница ще бъде нарушено водоподаването в ж.к. „Елица”, Старите жилища и от Централна градска част до ж.п. Гарата включително.  
Снеговете отрязаха пътища и взеха жертви в Европа Двама души загинаха, а най-малко един е пострадал заради силните снеговалежи и лавините в Южна Австрия. Парализирано е движението по железопътните линии във федералната провинция Каринтия, разположена по границата със Словения и Италия.

До 120 сантиметра нов сняг беше измерен в някои райони на Каринтия в петък. Властите във федералната провинция Тирол и областта Лиенц препоръчаха на гражданите да си останат у дома.

Метеоролозите прогнозират, че в неделя вечерта в Южен Тирол ще натрупа още един метър нов сняг, а в Лиенц- до половин метър.

Няколко лавини затвориха редица пътища, като някои райони останаха отрязани от външния свят. 

В Източен Тирол няколко долини станаха недостъпни заради лавините. Метеоролозите предвиждат половин метър сняг и ситуация с лавини в тази част на страната.

В петък сутринта 53-годишен шофьор на машина за почистване на снега беше убит от лавина в селището Инерфилгратен в Източен Тирол. В Турн, окръг Лиенц, е загинал още един човек- местен жител на 39 години.Украйна също даде жертва в лошото време. Мъжът на 39 години почина от премръзване в централния град Черкаси.

Друг 36-годишен жител на района е приет в болница с хипотермия. Лекарите оценяват състоянието му като тежко.

Вчера черкаският градски съвет отмени учебните занятия от първи до четвърти клас.

Решение за отменяне на учебните часове до понеделник приеха и градските власти на Киев и редица други областни центрове. От неделя 13 души са загинали заради студовете в Румъния, където паднаха и обилни снеговалежи.

Според държавния секретар към вътрешното министерство повечето от починалите са бездомни хора, някои от които – консумирали алкохол.

От около седмица Румъния страда от ниски температури и снежни бури, които засегнаха силно трафика и изолираха десетки села.

В петък температурите паднаха до минус 18 градуса по Целзий в Барлад и до минус 15 – в Букурещ.

Стотици военнослужещи бяха мобилизирани през последните дни, за да разчистят пътищата и да окажат помощ на блокираните в домовете си хора.

От понеделник училищата в няколко области на страната остават затворени.Силни ветрове и снегове възпрепятстваха трафика в Сърбия днес, принуждавайки местните власти да обявят извънредно положение и да изпратят военни хеликоптери за спасяването на заседнали пътници.

Движението на тежкотоварни камиони бе забранено по пътищата в Северна Войводина, а границата на страната с Румъния, Хърватия и Унгария бе затворена за товарни превози.

Властите изпратиха булдозери да разчистват пътищата около столицата Белград, където над 100 коли бяха заседнали в снежните преспи. Засега от мястото са изведени 24 души, други 20 продължават да очакват помощ.

През нощта срещу петък ветрове със скорост над 100 км/ч удариха източната и североизточната част на Сърбия. Силните ветрове вероятно ще продължат и през уикенда.

Лошото време доведе до забрана за движението на плавателни съдове по река Дунав.

Над 60 души бяха блокирани в коли и автобуси в северната част на Сърбия, след като силните ветрове образуваха снежни преспи, високи по няколко метра.

Спасителите са използвали булдозери и тежка техника, за да отворят пътя в близост до град Зренянин, който се намира на 50 километра от сръбската столица Белград, след като колона от автомобили заседна през нощта в преспите.

Сръбските власти въведоха извънредно положение в Зренянин и няколко други града в северната провинция Войводина, след като източни ветрове със скорост повече от 150 километра в час удариха района.
Дупничанинът Теодор Георгиев отпадна на четвъртфинал от европейския шампион Теодор Георгиев отстъпи на четвъртфинала на европейското първенство по таекуон-до в Баку. Теди се изправи срещу руснака Алберт Гаун, който по-късно стана и европейски шампион. Преди това Георгиев победи хърватина Тин Соленски и латвиеца Иментас Капиевски. Теди бе част от шестчления състав на българския национален отбор.
ФУТБОЛ 29 януари  ГЛЕДАЙ ДИРЕКТНО ТУК + ПРОГНОЗИ Днес феновете на футбола имат богат избор от мачове. В Испания се играят два мача  за купата на Краля и ако в единия няма интрига, то в Билбао ще бъде горещо, защото мадричани имат само гол преднина. В Германия Байрен М не познава вкуса на загубата и сега гостува на повече от колебливия Щутгарт. В Англия дербито е в Лондон между 5-ят Тотнъм и 2-ят Ман Сити. Ето всичките ни предложения.
Хвърлиха домашна котка от шестия етаж в Дупница, полицията търси извършителя  В РУП Дупница е започнато досъдебно производство срещу неизвестен извършител, умъртвил домашна котка, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Мачът на Григор Димитров  започна  ДИРЕКТНО  ТУК  6:3 6:3 7:6 Дъжд прекъсна мача след това Гришо взе и третия сет Обновено Мачът между най-силният ни тенисист Григор Димитров и тайванеца Йен-Хсун Лу от втория кръг на Откритото на Австралия беше отново отложен заради горещото време в Мелбърн съобщава SPORTAL.BG . Двубоят първоначално беше обявен с начален час около 6 българско време, но жегите накараха организаторите да въведат правилото за екстремно високите температури. Така двубоят първо беше отложен с 1 час, но живакът не падна под 40 и се наложи ново преместване за около 8 наше време. Хасковлията досега не е играл срещу 53-ия в ранглистата на ATP Лу. Двубоят ще се проведе на корт №6, който е телевизионен. Преди мача на Григор на него завърши двубоя между испанката Гарбине Мугуруса Бланко и  словачката Ана Шмедлова. Победата с 6:3, 6:3 грабна испанската тенисистка. Играта на всички кортове беше преустановена с изключение на първите два, където беше спуснат покрива. На останалите ще се играе едва след достигането на приемливи температури. Термометрите в Мелбърн показват над 40, а спадане на живака се очаква едва през уикенда. 
Лятно четене на Парк Рила с децата на Дупница Община Дупница организира вчера лятно четене на любими български детски  книги. Малчуганите имаха възможност да избират произведения на Ран  Босилек, Елин Пелин, Иван Вазов, Сава Попов, Ангел Каралийчев, Дора Габе и др. Мероприятието се състоя на малката сцена на парк "Рила" и предизвика голям интерес. Всяко дете прочете откъс от любимата си книжка. Всички участници получиха подарък- книга, която да прочетат през лятната ваканция.