Мая Манолова излиза днес на протест в Кюстендил Днес в 17:00 часа пред сградата на РДГ в Кюстендил ще се проведе протест оглавяван от Мая Манолова. Той е срещу „голямата ножица“ на служебното правителство. Повод е директорската рокадата в РДГ, където Здравчо Тодоров е отново директор , а Васил Пуров става негов заместник, така двамата си разменят позициите.
„Това е поредният директор, специалист, който е принуден да напусне по един рекетьорски начин, както Драгомир Гочев от Областно пътно управление, Христо Васев от РДНСК, а се подготвя и връщането на Радостина Новакова начело на РИО – Кюстендил, на мястото на Стела Мицова. Васил Пуров не е бил предложение на БСП, нито пък е бил наш член, но е доказан професионалист, лице, което се свързва с опазване на българската гора. Подготвя се връщането на Новакова, която за дългото си управление не може да си спечели уважението на гилдията и кюстендилци“, коментира Мая Манолава.
Коалиция „БСП- Лява България“ открива предизборната си кампания днес в Кюстендил. Листата с кандидатите за депутати ще бъде представена от 18 ч.