Турнири по шахмат и…белот с награден фонд организират от Община Дупница Турнир по шахмат за любители и аматьори организират този месец от Община Дупница, съобщиха от пресцентъра. Той ще се проведе на 16 август на барбекютата в Парк "Рила", а общият награден фонд е 450 лева. Такса за участие няма и това дава възможност на всички любители на 64-те квадрата от града да се пуснат в надпреварата. Победителят освен парична награда ще получи и купа от кмета на града инж. Методи Чимев. С организацията се занимава Георги Бедников, шеф на дупнишкия клуб "Капабланка", при който стават и записванията, уточняват от кметството. Началото ще бъде дадено на 16 август  в 10.30 часа.
За сефте, тази година ще се проведе и турнир по…белот, отново на барбекютата в Парк "Рила". Атрактивното състезание е предвидено за 22 и 23 август, като участие е заявил и кмета на Дупница, без да уточнява кой ще бъде негов партньор. Осигурен е също сериозен награден фонд.
И през месец август ще продължат прожекциите на филми от програмата "Лятно кино-Дупница 2014". Всяка сряда, петък и събота любителите на филмовото изкуство напълно безплатно могат да гледат прожекциите, които са с начало – 21 часа.
Августовската програма на Община Дупница включва още караоке вечер и денс шоу на 12 август за Международния ден на младежта с участието на "Арт Поп", Фънки бийт, Денс машийн, както и всички, които са любители на караокето, а на 9 и 10 август е международният конкурс за авторска поп-рок песен, който се организира от "Партньори Дупница".